Foråret melder sig: tid til forårsrengøring

Foråret rammer lige så stille det danske land, og man begynder at kunne mærke lysten til at begive sig ud under åben himmel. Men indtil det for alvor bliver sommervejr, er der mange, der bruger lyset og luften til at få sat i forårsrengøringen i sit hjem. Både udvendigt og indvendigt.

Det kan være, man har et udestående med haven og skal i gang med plante nogle blomster eller slå græsset for første gang siden efteråret. Det kan være, solens lys gør det ekstra tydeligt, at det er lang tid siden, man har fået pudset vinduerne. Det kan også bare være, den friske luft fylder en med motivation til at få svinget støvsugeren og gulvmoppen.

Vil du hellere springe let henover rengøringen, kan du altid få nogle andre til at gøre det mod betaling. Mangler du lidt på lommen, kan du undersøge mere om små lån ved Compare Loans.

Hvad skal på din tjekliste?

Hvis du er tiltalt af idéen om at friske hjemmet op med en rengøring, men ikke helt er klar over, hvor du kan starte, kan du lave en tjekliste til dig selv ud fra følgende:

  • Få pudset vinduerne. Det er muligt at gøre selv, men hvis du bor højt oppe, for eksempel i en lejlighed, er det en god idé at alliere sig med en vinduespudser. Er det dyrere end forventet, overvej så at kigge her: compareloans.dk/mikrolaan/.
  • Få støvsuget, vasket gulv og støvet af. Når solen skinner ind ad vinduet hele eftermiddagen, bliver det let at få øje på støv og skidt i vindueskarme og på gulvet. Benyt lejligheden til at komme den slags til livs.
  • Klargør altanen eller terrassen. Få fejet skidt væk og skyllet med vand. Tør dine havemøbler af, så de er klar til at sidde i, når det bliver varmt nok.
  • Få plantet i for- og baghave. Foråret er sæsonen for at få plantet ud, og hvis du vil have en grøn oase til sommer, er det nu, du skal i gang. Det er også en hyggelig aktivitet at bruge sine weekender på.